%2 BARAJI YIKILACAK!

Genel Başkanımız Özgür KARACA dün (4 Ocak) TBMM'DE CHP Milletvekili İbrahim KABOĞLU tarafından %2 baraj uygulamasına dair gerçekleştirilen hukuki değerlendirme toplantısına sendikamız ve Bağımsız Kamu Sendikaları Platformunu adına katılmıştır.


Toplantıda sendikalar tarafından da yürütülecek hukuki süreç konusunda bilgi alışverişi sağlanmış, CHP'nin anti demokratik yasal düzenlemeye dair Anayasa Mahkemesine başvuru çalışmalarını bu hafta içinde tamamlayarak önümüzdeki hafta içinde yasanın iptali için Anayasa Mahkemesinde dava açılacağı bilgisi alınmıştır.


Aynı zamanda CHP ve İYİ Parti gruplarında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde seçimler sonrasında iktidar değişikliği durumunda anti demokratik yasal düzenlemenin gecikmeksizin iptal edilerek, kaybedilen hakların iadesi hususunda çalışma yapılması kararlılıkları tarafımıza tekrar ifade edilmiştir.


Meclis görüşmelerinde siyasilerle yapılan görüşmeler yalnızca hukuksuz %2 garabeti kapsamında kalmayıp, MSB bağlısı kurum kuruluşlar ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışan devlet memurlarının da yaşadıkları haksızlıklara dikkat çekilmiş, bu konuda yeterli bilgisi olmayan milletvekillerimizin konuyla ilgilenmesi sağlanmıştır. Bunun sonucunda da savunma ve güvenlik iş kolu çalışanlarının gasp edilen hakları adına atılacak adımlar için ortak çalışma planları yapılmıştır. 


Bu süreçte de yaşanan haksızlığa karşı direncini kaybetmeyerek bizlere destek vermeye devam eden tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Birlikte direniyoruz, birlikte kazanacağız!


Sarı sendikalara üye olup da umudunu ve inancını yitiren, isyan eden savunma ve güvenlik emekçileri; ASİM-SEN rica etmez, talep etmez, sahada mücadele eder ve kazanır. Hakkınızı aramayanlardan istifa edin, ASİM-SEN'de örgütlenin!


ASİM-SEN Merkez Yürütme Kurulu

Sosyal Medyada Paylaş