ASİM-SEN EZBER BOZUYOR.

ASİM-SEN EZBER BOZUYOR.


Maalesef sömürünün kamu emekçilerini vicdanıyla, cüzdanı arasına sıkıştırdığı vahşi bir dezenformasyon sürecinden geçiyoruz.


Kamu emekçileri adeta kangren olmuş;

- Namerde muhtaç olmayacağı adil bir ücret,

- 3600 ek gösterge,

- Kademeli emeklilik,

- YHS'nin kaldırılması,

- Kamu mühendislerinin statüsü,

gibi bir çok başlık altında hakkı olanı talep ederken, gayri hukuki olduğu Anayasa Mahkemesince tescillenmiş "Toplu Sözleşme İkramiyesinin" iptal edilmesi nedeniyle müthiş bir hızla üye kaybetmeye başlayan sözde büyük sendikaların rant kaynaklarını tamamen kaybetmemek için bugüne kadar akıllarına dahi getirmedikleri aidat oranlarını düşürme yarışına girdiklerine hep beraber tanık olmaktayız.


Şimdi ASİM-SEN olarak "Üyelerimizden aldığımız güçle; kumdan kalelerini korumak için kural ve hukuk tanımayanlara karşı el yükselterek harekete geçmenin vakti geldi" diyerek üyelerimiz ve 14 Nisan 2024'e kadar aramıza katılacak savunma emekçileri için ayda 250 TL toplamda 1000 TL değerinde ASİM-SEN Dayanışma Kartı projemizi hayata geçirerek, kartların dağıtımına bu hafta içinde başlıyoruz.


ASİM-SEN'in üyelerine yönelik olarak sergilediği bu dayanışma hamlesinin sözde yetkili sendikalarda bir özeleştiriye neden olmayacağını tahmin ediyoruz ancak, bu sendikalara üye olan kamu emekçilerinin artık kendilerini sorgulayacaklarını umarak, ASİM-SEN'e yetki verirseniz çok daha iyisi mümkün diyoruz.


Son sözümüzde kamu emekçilerini sefalete mahkum eden sendikalara:


"Kamu emekçilerinden aldığınızı onlara geri verin!"


Nasıl mı? Çok basit! ASİM-SEN gibi yapın. 


Yöneticilerinize huzur hakkı, yönetici ücreti, temsil tazminatı, toplantı ücreti ve benzeri isimler altında ödemeler yapmayın, hepsi gönüllülükle çalışsın, lüks makam araçları almayın, rezidanslarınızdan çıkın, öz kaynaklarınızı, aşınızı, ekmeğinizi üyelerinizle paylaşın ve tasarruf yapın.


SÖZ, YETKİ VE KARAR EMEKÇİLERİNDİR.

Sosyal Medyada Paylaş