DEPREMİN YIKTIĞINI DAYANIŞMAYLA YENİDEN KURACAĞIZ!

6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem, 11 ilde yıkıma ve on binlerce insanın hayatına mâl oldu. Tüm memleketi etkileyen depremin yaralarını sarmak için başlayan yardımlaşma ve kurulan dayanışma ağlarıyla bir kere daha gördük ki her 8 Mart'ta sokaklarda "Dayanışma Yaşatır" diye haykıran kadınlar haklıydı.


İlk haftalarda yoğun bir şekilde yapılan yardımların gitgide azaldığı, deprem bölgesinde kurulan çadır kentlere geçemeyen halkın bir çok ihtiyacının olduğu, yaşanan sürecin muhtemelen aylarca süreceği ve yardımların sürekliliğinin sağlanması gerçeğiyle karşı karşıyayız.


Hayat normal akarken bile bir çok zorlukla mücadele etmek zorunda kalan kadınlar, depremle birlikte zorunlu ihtiyaçlarına erişemez hale geldiler. Sağlık ve güvenlik endişelerinin, bakım verdiklerine yetememeyle katmerlendiği  ve kaybettikleri için yas bile tutmaya engel yaşam koşullarını tahayyül etmek, deprem bölgesi dışında kalanları dahi derin bir üzüntüye sürüklemeye yetmektedir.  Yaşananlar karşısında yurttaşların gösterdiği sağlam dayanışma ruhu, yaşama dair umudumuzu yeniden yeşertmektedir. 


Bu 8 Mart'ta, ASİM-SEN Kadın Dayanışma Ağı çağrısıyla, kadın üyelerimize her sene yaptığımız gibi dayanışmayı hatırlatan objeler vermek yerine dayanışmaya davet ederek deprem bölgelerinde özellikle kadın ve çocuklara yönelik hijyen malzemelerinin temini ve bölgeye ulaştırılması için bir çalışma başlattık. Çağrımıza cevap vererek memleketin dört bir yanından gönderilen yardımlarla hazırladığımız hijyen paketlerimizi Antakya ve Maraş'a ulaştırılmak üzere kadın dayanışma derneklerine teslim ettik. Belki aylarca sürecek bu süreçte yaşamın yeniden kurulabilmesi için  dayanışmanın devam etmesi gerekmektedir. ASİM-SEN olarak yardımların devamlılığını sağlamak istiyoruz  ve deprem bölgesine yardımda bulunmak isteyen tüm savunma emekçilerinin  ASİM-SEN Genel Merkezimizle iletişim kurmalarını rica ediyoruz. 


Bizlerin de bir gün başına gelebileceği endişesiyle takip ettiğimiz sürecin tümünde her birimizin gözleri önünde yaşananları ve getirilen eleştirilerin benzerlerini tekrar etmek yerine diyoruz ki;


Bu haksız ve hukuksuz düzenle, liyakatsizlikle, gözden çıkarılmakla ve ötekileştirilmekle mücadele etmeye ve birbirimizle dayanışmaya sonuna kadar devam edeceğiz!


Dayanışma Yaşatır!


ASİM-SEN Merkez Yürütme Kurulu

Sosyal Medyada Paylaş