Kadroların Sivilleştirilmesi

  1. Başbakanlık Makamına, Milli Savunma Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve Devlet Personel Başkanlığına

    657 Sayılı Kanunun 3’üncü Maddesi kanunun temel ilkelerini ortaya koyar, bu temel ilkeler sınıflandırma, liyakat ve kariyerdir. 657 Sayılı Kanun ile istihdam edilmemize rağmen kanunun temel ilkeleri hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetlerindeki memurlara uygulanmamaktadır.

Devlet Personel Başkanlığında açıkça belirtilen uzman memur kadrolarının TSK’da ki istihdam şekli yeterli şartları taşımasına rağmen diğer kurum personelinden ayrı ‘B’ grubu olarak istihdam edilmekte ve özlük haklarından mahrum bırakılmaktadır.

Uzman memur kadrolarında ek göstergelerin düşük olmaması, alınan ücret farkının emekliliğe yansımaması, Baş teknisyenlik, baş mühendislik gibi hiçbir ünvanının verilmemesi, Kısım amiri, şef, şube müdürü, daire başkanı kadrolarının sivil memur görünmesine rağmen ihtisas alanı olmamasına karşılık bu kadrolar rütbeli personellerce doldurulmaktadır.

Teknik grupla yürütülen işlerin; atölye, fabrika, kademe, basımevi vb. tesislerde yönetici vasfında olan kişilerin sadece asker kişi olmaları şartıyla istihdam edilmeleri, bunun sonucunda moral, iş gücü, zaman, ekonomik ve sağlık şartlarının kaybını oluşturmaktadır.

Yaşanan son süreçteki olaylar ve yeniden yapılanma sürecinde, Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında görevli 657 sayılı devlet memurlarına da liyakat esas alınarak baş Teknisyenlik, Baş Mühendislik, Kısım Amiri, Şef, Şube Müdürü, Daire Başkanı gibi kadrolarda çalışabilecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahip MSB ve TSK.lığında görevli devlet memurlarının söz konusu atama ve görevlendirmelerde dikkate alınması yönündeki faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.

1-devlet-personel-başkanlığı yazısı

Sosyal Medyada Paylaş