LOJMAN DAVAMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ!

2018 yılında başlattığımız ve lojmanların adaletli dağıtımı için ısrarla devam ettirdiğimiz davamıza bir yenisi daha ekledik. 


Hem Kamu Konutları Kanununa hem de Anayasaya aykırı şekilde kotalar uygulanarak dağıtımı yapılan ve uzman çavuşlarla paylaştığımız memur kadrolu konutların  yüzdelik kotası, açtığımız davalar sayesinde önce %10'a, sonra %15 şimdi de %20'ye yükseltilmiştir.


 Bakanlık, Anayasaya dahi aykırı olan uygulamasına açtığımız davaları kaybetmeye her yaklaştığında yönetmelik değişikliğine giderek hem davamızı boşa düşürmekte hem zaman kazanmakta, hem de neredeyse omuz omuza çalıştığı sarı sendiklara "müjde haberi" verdirerek sendikal kazanım yanılgısı yaratmaktadır. 


 Günümüz ekonomik koşullarına rağmen   temel gıda maddelerine ve enerjiye yapılan zamları "fiyat güncellemesi", hakkımız olan enflasyon farkını "memura müjdeli zam" olarak duyuran yandaş medya kanallarıyla, subay kotasından %3, astsubay kotasından %2 kırparak verilen %5'i memura müjdeleyenlerin kullandıkları dilin ve yöntemin bariz ortaklığını siz değerli savunma emekçilerinin değerlendirmesine bırakıyoruz. 


ASİM-SEN olarak, kotalar kaldırılana kadar bu müjdeyi sizlere duyurmayacağımızın sözünü veriyoruz, hakkımızı beş beş değil yüzde yüz alana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.


Savunma emekçilerine çağrımızdır; ağzımıza bir parmak bal çalanlara destek vermek yerine, mücadeleyi asla bırakmayan ASİM-SEN'e katılın!


ASİM-SEN varsa umut hep var!


ASİM-SEN Merkez Yürütme Kurulu

Sosyal Medyada Paylaş