BU MIZRAK, BU ÇUVALA SIĞMAZ" DEMİŞTİK. ANAYASA MAHKEMESİ YÜZDE 2 BARAJININ İPTALİNE KARAR VERDİ.

"BU MIZRAK, BU ÇUVALA SIĞMAZ" DEMİŞTİK.

ANAYASA MAHKEMESİ YÜZDE 2 BARAJININ İPTALİNE KARAR VERDİ.


Değerli ASİM-SEN üyeleri ve savunma emekçileri,


İktidar ittifakının; hızla güç kaybeden, arka bahçesi haline gelmiş yandaş sarı sendikalarını korumak ve güçlüye biat etmeyip emekçiden yana tavır alan sendikaları cezalandırma amacıyla anti-demokratik şekilde bir gece ansızın torba yasaya koyarak uygulamaya başladığı yüzde 2 baraj uygulaması T.C. Anayasa Mahkemesi tarafından hukuksuzluğu tespit edilerek iptaline karar verilmiştir. Bu karar ile ASİM-SEN üyeleri de toplu sözleşme ikramiyesinden tam olarak faydalanacaktır.


Dolayısıyla bu iptal kararı neticesinde ilk işlerimizden biri de süreçte hak kaybına uğrayan üyelerimizin haklarının iadesi için yeni bir hukuki mücadele süreci başlatmak olacaktır.


Açıkça ifade ediyoruz ki, yaşanan süreç zorlu olduğu kadar savunma emekçilerinden defalarca duyduğumuz "ASİM-SEN olmazsa askeri iş yerlerinde yaprak kımıldamaz, sakın pes etmeyin" sözlerinin gerçekliğiyle yüzleştiğimiz, üyelerimizin tüm olumsuz koşullara rağmen hukuksuzluğa boyun eğmeyerek sendikamıza sahip çıkmasının sorumluluğunu hissettiğimiz gurur verici bir dönem olmuştur.


Bu vesileyle, zorlu süreçte ASİM-SEN'le omuz omuza yürümeye devam eden üye, temsilci ve yöneticilerimiz ile dayanışma gösteren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyor ve önümüzdeki süreçte mücadelemizin kazanıma dönüşmesinin onurunu ve gururunu birlikte paylaşmak arzusunda olduğumuz bütün savunma emekçilerini kangren olmuş sorunlarının tek çözüm adresi olan ASİM-SEN çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz.


ASİM-SEN

Merkez Yönetim Kurulu

Sosyal Medyada Paylaş