ŞİDDET, MOBBİNG VE TACİZ ASLA CEZASIZ KALAMAZ!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli üyemizin 2019 yılında yine aynı iş yerinde görevli bir astsubay tarafından darp edilmesi nedeniyle suç duruyurusunda bulunulmuş, yargılama sonucunda da davalı astsubayın; hükmün açıklanması geri bırakılarak, Türk Ceza Kanununun 4 ayrı maddesinden toplamda 3 yıl 8 ay hapis cezası almasına karar verilmiştir. 


Gerçekleşen darp olayı sonucunda kişilik hakları da saldırıya uğrayan üyemiz, yılmadan uzun yıllar süren hukuki mücadelesini sendikamızla birlikte devam ettirerek, açtığı manevi tazminat davasını da kazanmıştır. 


Amir pozisyonunda olsun olmasın tüm mesai arkadaşlarımızın bilmesini isteriz ki; çalıştığımız kurumların ağır hiyerarşik yapısından güç bularak, yasalar tarafından verilen yetkilerin suistimal edilmesi sonucu mobbing, taciz hatta şiddete dönüşen insanlık dışı davranışların tümünün karşısında durarak  devlet memurlarının itibarını korumaya devam edeceğiz. Yasalar tarafından verilen kurumsal yetkilerin, yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi için de kullanılabileceğini hatırlatmak isteriz. 


Tüm savunma emekçilerine açık çağrımızdır; güçten korkan, asıl gücü olan üyelerinin arkasında duramayan, mağdur suçlayıcılığı bile yapabilen sarı sendikalara yetki vermekten vazgeçin!

ASİM-SEN'de örgütlenerek, birlikte verdiğimiz mücadelenin büyümesine ortak olun.


İş yerlerimizde çalışma barışının ve adaletli çalışma ortamlarının sağlanması için ASİM-SEN olarak mücadele etmeye devam edeceğiz.


ASİM-SEN varsa umut hep var!


ASİM-SEN Merkez Yürütme Kurulu

Sosyal Medyada Paylaş